Näin syntyy Vieskatalo

Uuden kodin suunnittelu

Oman kodin suunnittelun voit aloittaa Vieskatalo-myyjäsi kanssa. Voit myös inspiroitua mukavasti myös omalla kotisohvallasi selailemalla talomalleja. Voit valita sinulle sopivimman tavan uuden kodin hankinnassa:

1. Sinulla on haave uudesta kodista. Ota yhteys Vieskatalo-myyjääsi ja varaa suunnitteluaika. Suunnittelussa otetaan huomioon mm. tontille sijoittelu, kaavamääräykset ja tietenkin perheesi tilatarpeet ja mieltymykset.

2. Mieluisa talomalli on jo löytynyt. Varaa aika Vieskatalo-myyjällesi tai lähetä mieluisa talomalli myyjälle sähköpostitse tarjouspyynnön kera. Myyjä kartoittaa sinulta tarvittavat tiedot mm. toivotusta toimitussisällöstä hintatarjousta varten. Voit ottaa Vieskatalo-myyjään yhteyttä myös valmiiden lupakuvien tai arkkitehtisuunnitelmien kera.

Tilaaminen

2

Löydettyäsi mieluisan talomallin on aika päättää toimitussisällöstä ja laskettaa hinta tehtaalla. Myynnin tuki miettii tulevaan kotiisi järkevät rakenneratkaisut, antaa mahdollisesti parannusehdotuksia luonnokseen ja laskee talopaketillesi hinnan. Myyjä käy kanssasi hinnan muodostumisen ja toimitussisällön läpi ja mikäli kaikki vastaa toiveitasi, myyjä auttaa tekemään Vieskatalo-tilauksen. Saat tehtaalta tilausvahvistuksen ja alustavan toimitusviikon postitse kotiisi. Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan!

Kotisi suunnittelu

Suunnittelu on yksi tärkeimmistä vaiheista kodin rakennuksessa. Ammattitaitoiset suunnittelijamme huolehtivat, että kodistasi tulee rakenteiltaan toteutamiskelpoinen, rakennus- ja kaavamääräysten mukainen ja tietenkin perheesi arjessa toimiva. Suunnitteluvaiheessa voit vielä esittää lisätoiveita ja muutosehdotuksia.

Rakennuslupahakemuksesi liitteeksi valmistuvat mm. pohjapiirros, julkisivukuvat ja energiatodistus. Elementtisuunnittelu tehdään, kun rakennuslupakuvat ovat valmiita. Seinäelementit tullaan tuotannossa valmistamaan millintarkasti suunnitelmien mukaan.

Sinulle nimetty oma projektivastaava eli yhteyshenkilö huolehtii kokonaisvaltaisesti taloprojektisi kulusta. Projektivastaavasi huolehtii mm. ikkunoiden ja tontille tilattavien materiaalien tilauksesta, projektisi aikataulutuksesta sekä laadukkaasta lopputuloksesta.

Valmistuksen suunnittelu

Tuotannon suunnittelu lähtee liikkeelle, kun muu suunnittelu on valmistunut. Tuotantopäällikkö ja työjohtajat tilaavat talosi valmistamiseen tarvittavat materiaalit, kuten villat, levyt, paneelit ja muun puutavaran. Talopakettisi materiaaleja aletaan valmistella jo etukäteen, esimerkiksi levyt ja puutavara leikataan talosi mittojen mukaan niin, että hukka olisi mahdollisimman vähäistä.

Tuotanto ajoittaa kotisi valmistumisajankohdan niin, että talopakettisi ehtii varmasti toimituspäivänä tontille, mutta ei ole varastoituna tarpeettomasti. Ympäristövastuullisesti lähes kaikki hukkamateriaali joko kierrätetään tai poltetaan tehtaan omassa lämpökeskuksessa.

Kotisi rakentaminen säältä suojassa

Runko

04_A1_elementtituotanto_talopaketti_3

Tulevan kotisi runko kasataan millintarkasti suunnittelijan antamien mittojen mukaan kuivasta, mitallistetusta sekä lujuusluokitellusta puutavarasta. Ikkuinoiden rungot tiivistetään huolellisesti villalla ja viimeistellään Tiivistalo-teipillä ilmatiiviiksi.

04_A2_elementti_talopaketti_2

Huolellisella tiivistämisellä säästetään vuosien mittaan lämmityskustannuksissa ja saavutetaan vedoton, lämmin koti.

Eristys ja höyrynsulku

04_B_elementtituotanto_talopaketti_3

Isoverin mineraalivilla leikataan elementtipöydällä villasahalla oikean kokoiseksi paloiksi ja asennetaan huolellisesti runkopuiden väliin. Höyrynsulkumuovi on kotimaista SFS-tyyppihyväksyttyä Kalliomuovia. Höyrynsulkumuovi asennetaan joko lisäeristeen tai kipsilevyn alle.

Lisäeriste

NV5A8757

Höyrynsulkumuovin jälkeen asennetaan vielä lisäeriste mineraalivillasta, jotta uusi rakennusten energiatehokkuusmääräys täyttyy. Lisäeristetyssä seinässä villan vahvuus on 250 mm. Seiniin asennetaan sisäpuolen sähkörasiat paikoilleen sähkösuunnitelman mukaisesti.

Sisälevytys

04_D_elementti_talopaketti_2

Viimeiseksi asennetaan erikoiskova Gyproc-kipsilevy sisäseinäverhoukseksi.

Ulkoverhous

NV5A8762

Seinä käännetään ympäri, villat oikaistaan huolellisesti ja tuulensuojalevyksi asennetaan kipsilevy. Ulkoverhouspanelointi tehdään valitsemallasi, pohjamaalatulla paneelilla. Ikkunoiden pielet ja vesipellit kiinnitetään paikoilleen.

Valmiit seinät

04_F_elementti_talopaketti_2

Kotisi seinät ovat valmiit ja ne niputetaan yhteen. Asennusteknisistä syistä voi osa paneleista olla irrallaan, mutta muuten seinät ovat listoja myöten valmiit jo tässä vaiheessa. Ne varastoidaan tarvittaessa kuivassa katoksessa säältä suojassa.

Kattoristikot ja päädyt

NV5A8903

Kotisi ristikot valmistetaan millimetrin tarkasti tehtaalla omalla linjastollaan. Ristikot, päätykolmioelementit tai palokatkoelementit valmistetaan yksilöllisesti juuri sinun kotisi tarpeisiin. CE –merkityt VIESKA-ristikot täyttävät kaikki naulalevyrakenteiden valmistuksen vaatimat laatukriteerit.

Asennuksen suunnittelu

06_asennuksensuunnittelu_talopaketti_2

Asennusvastaava huolehtii asennustyömaan aikataulutuksesta ja toimivuudesta.

Kuljetus tontillesi

07_kuljetussuojassa_talopaketti_2

Kun asennuspäivä lähestyy, Vieskatalo-talopaketillesi tilataan kuljetus. Elementtien kuljetus tapahtuu aina säältä suojassa siihen tarkoitetulla kulkuneuvolla. Kuljetuksen ammattilaiset osaavat lastata ja kuljettaa talopakettisi osat niin, että ne ovat vahingoittumattomina perillä tontillasi, juuri sovitun asennuspäivän aamuna.

Tehdasasennus

08_A1_asennusalku_talopaketti_2

Kauan odotettu, jännittävä päivä koittaa: Vieskatalosi asennus alkaa. Varhain aamulla tontillesi saapuu talopakettikuorma, tehtaan asentajat sekä nosturi. Tontilla on valmiina tekemäsi tai teettämäsi pohja sekä perustukset. Perustuksien päälle asennetaan alajuoksupuut ja puiden päälle nostetaan kotisi seinäelementit yksi kerrallaan.

08_A2_asennusjatko_talopaketti_2

Kun tilaamasi tehdasasennus on suoritettu, tarkastatte materiaalin ja työn jäljen yhdessä asentajien ja vastaavan mestarin kanssa ja teette asennuspöytäkirjan. Tyytyväinen asiakas on tavoitteemme jokaisessa Vieskatalo-toimituksessa!

Rakentaminen ja muutto uuteen kotiin

Tehtaan asentajien jäljiltä sinun tai palkkaamiesi ammattilaisten on helppo jatkaa rakennusprojekti loppuun saakka. Lähetämme sitä varten perusteelliset ja havainnolliset suunnitelmat ja kuvat sinulle jo hyvissä ajoin ennen toimituspäivää. Tarvittaessa voit olla yhteydessä omaan projektinvetäjääsi, joka pystyy nopeasti antamaan neuvoa mahdollisesti mietityttävässä asiassa.

Lopulta koittaa päivä, jolloin unelmasi täyttyvät: muutto uuteen kotiin. Hyvin suunniteltu Vieskatalo palvelee arjessa toimivuudellaan ja huolellisesti hoidettuna kestää sukupolvelta toiselle. Kauniissa, omanäköisessä Vieskatalossa viihtyy koko perhe ja ystävät.

 

lapset-1880