Laadukas Vieskatalo-rakenne

 1. Kattomateriaalin alla oleva aluskate pitää yläpohjan kuivana ja tuuletusrimat huolehtivat ilmankierrosta. Varsinainen kate­materiaali, pelti tai tiili kiinnitetään ruodelaudoitukseen, jonka tiheys vaihtelee kate­materiaalista riippuen.
 2. Yläpohjan eristeenä on talomallista riippuen 400 mm levyvilla tai 500 mm puhallusvillaa. Sertifioidut NR-kattoristikot mahdollistavat monien erilaisten katto­mallien toteuttamisen asiakastoiveiden mukaan.
 3. Valvotuissa tehdasolosuhteissa valmistettujen yksilöllisten suur­elementtien liitoskohdat ja nurkkarakenteet viimeistellään tontilla ilmanpitäviksi, mikä varmistaa talon lämmönpitävyyden.
  Katso kuva nurkan rakenteesta.
 4. Vieskatalon energiatehokkaassa seinärakenteessa on 250 mm:n mineraali­villaeriste. Eristeeksi voi halutessaan valita myös ekologisen Ekovilla-eristeen. Ulkopuolella oleva 9 mm:n tuulensuojalevy toimii runkoa jäykistävänä rakenteena. Sähkö­putkitukset ja rasiapohjat asennetaan seinärakenteen sisällä olevaa höyrynsulkua rikkomatta. Tiivis seinärakenne mahdollistaa energia­tehokkaan rakentamisen.
 5. Tuulensuojalevyn päälle asennettavat naulausrimat varmistavat ulko­verhouksen riittävän tuuletuksen.
 6. Talon ulkoseinäelementeissä on valmiiksi kiinnitettynä pohjamaalattu puuverhous.
 7. Vieskatalon nurkka- ja saumalaudat sekä erilaiset talomalli­kohtaiset koristeet ovat valkoiseksi pohja- ja välimaalattuja.
 8. Sisäänpäin aukeavat puu-alumiini-ikkunat kiinnitetään valmiiksi elementteihin ja niiden karmit tiivistetään ympäröiviin rakenteisiin jo talotehtaalla. Puuverhottuihin taloihin on saatavana erilaisia ikkunanpielilautoja, jotka toimitetaan pohja- ja välimaalattuina.
 9. Seinän sisäpinnassa on paloturvallinen erikoiskova kipsilevy, jonka asiakas voi maalata tai tapetoida mieltymyksiensä mukaan. Myös väliseinät ovat kipsilevyrakenteiset.