Vieskatalo-talopaketin energiatehokkuus

 Vieskatalo kestää sukupolvelta toiselle

Sen varmistavat kuivissa tehdasolosuhteissa valmistetut ja eristetyt Vieskatalo-elementit, joissa on valmiina myös ulkoverhous sekä ikkunat. Korkean valmiusasteen ansiosta asennus tontille on helppoa ja Vieskatalo nouseekin joutuisasti säältä suojaan.

Huolellisen eristämisen lisäksi erityishuomio on rakennuksen tiivistämisessä ilmavuotojen ehkäisemiseksi. Vieskatalot rakennetaan tehdas- ja työmaavaiheessa Tiivistalo-järjestelmän mukaisista laatumateriaaleista, järjestelmän tarkkoja ohjeita noudattaen. Sen ansiosta Vieskatalon energialaskut pysyvät kurissa ja sisäilman puhtaan raikaana ympäri vuoden.

Uudistuneet rakennusmääräykset korostavat energiatehokkuuden merkitystä myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoon vaikuttavana tekijänä. Hyvin arvonsa säilyttävä Vieskatalo onkin turvallinen ja kaukonäköinen ratkaisu jokaiselle uuden kodin hankintaa suunnittelevalle. Myös sinulle.

Turvallisuutta ja energiatehokkuutta

valipohja_alapohja.ai

Tiivis talo alapohjasta alkaen
Tiivistalo-järjestelmän tarkkaan määriteltyjen työtapojen ja materiaalien avulla toteutetut ylä-, väli- ja alapohjarakenteiden höyrynsulut ja tiivistys takaavat hyvän lähtökohdan talon ilmatiiveydelle. Alapohjan ja seinän välinen tiiveys varmistetaan taittamalla seinän höyrynsulku alapohjan eristeen päälle, jolloin se jää lattiavalun alle.

 

 

lapivienti_ikkuna.ai

Yksityiskohdat vaativat tarkkuutta
Läpivientien ja ikkunoiden määrä on usein runsas, joten niiden tiivistyksellä on iso merkitys talon ilmanpitävyydelle. Ikkunat asennetaan Tiivistalo-järjestelmän mukaisesti jo tehtaalla. Yläpohjan höyrynsulkuun tulevien läpivientien tiivistyksessä käytetään ns. läpivientikauluksia, jotka helpottavat tiiviiin liitoksen aikaansaamista.

 

 

kellari_piippu_ovi.ai

Materiaali tiivistyskohdan mukaan
Eriaineiseten pintojen välille tehtävät liitokset vaativat oman materiaalinsa, jotta kiinnitys pysyy tiiviinä. Siksi mm. savupiipun ja kivirakenteisen kellarin ikkunaliitosten tiivistämisestä on omat työohjeensa ja Tiivistalo-järjestelmän mukaiset materiaalit. Myös oviaukkojen tiivistäminen tehdään järjestelmän mukaisella liitosnauhalla rakennuspaikalla.